Den 30:e Mars så gick Brian Fargo ut med information om ett möjligt samarbete mellan inXile och Obsidian Entertainment när det gäller utvecklingen av Wasteland 2. Han skrev även att detta var beroende av att de når sitt senaste mål att lyckas få in 2,1 miljoner dollar via sin Kickstarter Fundraising. Nu med mindre än en vecka kvar till deadline har de nått och passerat det målet, de har just nu samlat in över 2,3 miljoner. Ett samarbete med Obsidian verkar vara fastställt men Fargo vill vara tydlig om att detta är hans barn och att det inte är ett projekt som har 2 utvecklare. inXile kommer att vara huvudutvecklaren och Obsidian håller en supportroll med att tillhandahålla verktyg och Chris Avellones hjärna.

Det är nu 24 år sedan det första Wasteland släpptes och det verkar som att Wasteland 2 är planerat att släppas nästa år. Även om det är långt från rimligt att förvänta sig ett låst releasedatum har de satt ett “Estimated Delivery Date” på Kickstarter-sidan, det beräknade datumet är någon gång under Oktober 2013. Vi får bara ta att sätta oss ner och vänta tålmodigt på mer nyheter om det här och vill ni ha mer information eller kanske donera lite pengar till utvecklingen så finns länken till deras Kickstarter projekt här nedan.

Wasteland 2 – Kickstarter