Ännu ett rykte kring nästa generation Xbox har dykt upp på nätet.

Den här gången gäller det bland annat rykten kring processorn i Durango, som är det interna arbetsnamnet för utvecklingskitet.

Det senaste numret av Xbox World (förkortas XBW) rapporterar att utvecklingskit skickades till utvecklare förra månaden, kort efter hemliga möten som hölls i London. Durango-paketens utseende kommer inte likna den färdiga produkten enligt XBW (utvecklingskit för Xbox 360 var PowerPC i vanliga PC-chassin), men hårdvaran inuti representerar det du kan förvänta dig när enheten släpps under sent 2013.

Källor till XBW föreslår att processorn i Durangos utvecklingskit är en 16-kärnig IBM Power PC processor med grafikprocessor motsvarande AMDs Radeon HD7000-serie, som tidigare beryktat.

Den 16-kärniga processorn specifikt vore en väldigt överraskande tillskott eftersom det är framtidsteknik även för många high-end datorer. AMD släppte världens första 16-kärniga processor för företagsmarknaden i november förra året.

XBW förklarar: ”Det är en löjlig mängd kraft för en spelmaskin – nästan för mycket, till och med. Men kom ihåg att Kinect 2 skulle kunna käka upp fyra kärnor för att följa fyra spelare samtidigt, ända ner till fingerspetsarna. Det kräver mycket kraft.”

Även om både Microsoft och Sony förnekar att de kommer visa upp nästa generationsteknik på E3 i juni påstår XBws källor att många utvecklare jobbar mot en debut i Los Angeles för deras kommande nästa generations mjukvara, ”även om Microsoft eller Sony inte är redo”.

Det kommer bli ett par väldigt intressanta månader framöver! Gällande processorprestandan känns det helt rätt, spel blir mer och mer krävande och Kinect 2 kommer verkligen kräva prestanda om den ska kunna följa fler personer och samtidigt hålla reda på fingrar. Grafikprocessorvalet, beroende på modell, är det bästa som går att få tag på vid skrivande stund (från AMD). Vi hoppas att den här överdimensionerade prestandan kommer ge enheten en väldigt lång livslängd, men är samtidigt lite oroliga för priset. Planerar Microsoft att gå back på enheten, som de hittills alltid har gjort, är det inga problem.

Källa