Om ni precis har börjat tröttna på Mass Effect 3:s flerspelarläge kommer nu en frisk fläkt som kan vara skäl nog att koppla upp sig mot sina vänner. BioWare har idag lagt upp det första DLC-paketet till Mass Effect 3, som enbart fokuserar på att fördjupa multiplayern och som framför allt är helt gratis. Det finns redan tillgängligt för nedladdning för PC- och Xbox 360-versionerna, tyvärr så kommer spelare som sitter på en PlayStation 3 få vänta tills imorgon innan de får ta del av expansionen.

Resurgence Pack innehåller sex nya karaktärer; en för varje redan befintlig klass. Den stora nyheten här är att spelare får möjligheten att spela karaktärer från två nya raser: Geth och Batarians. Alla karaktärer ska ha nya kombinationer av stridsförmågor och bjuda på nya taktiska möjligheter.

Utöver karaktärerna innehåller Resurgence Pack tre nya vapen och, det som kanske flest längtat efter, två nya kartor att spela på: Firebase Condor och Firebase Hydra.
Kartorna går att köra så fort ni laddat ned paketet, men likt större delen av allt annat innehåll i multiplayer-delen av Mass Effect 3 kommer de nya karaktärerna och vapnen behöva låsas upp genom butiken i multiplayermenyn. Detta går fortfarande att göra utan att behöva kasta in riktiga pengar dock.

Som en som fortfarande inte riktigt kan sluta spela multiplayer i detta spel är detta DLC:t en skön bonus, men är det tillräckligt för att locka tillbaka de som redan har gett upp på läget? Mer detaljerad information om innehållet finns på BioWares blog, men om ni verkligen är nyfikna är det ändå bara att ladda ned paketet och testa på egen hand.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Me3multiupdate.mp4[/pro-player]