För lite mindre än en månad sen lyckade de första personerna att kämpa sig genom det sista spelet i Mass Effect-triologin. Det tog inte många minuter innan någon hade skapat ett argsint foruminlägg om hur de avskydde spelets slut och hur de aldrig mer skulle köpa spel utvecklade av Bioware igen. Detta lilla ljus flammade snabbt upp till en eldsvåda och fanboys gick till anfall mot de sista 15 minuterna i spelet. Teorier och antagande om “Vad Bioware Egentligen Menade Med Slutet” dök upp till höger och vänster i alla möjliga former och skepnader, men EA och Bioware förblev tysta.

Nu har EA släppt ett pressmeddelande angående ett gratis DLC till Mass Effect 3 som kommer släppas under sommaren. Vad det innehåller beskrivs så enkelt som “Extended Cut”, vilket ger känslan av att vara en längre version istället för en omskriven. Resultaten av valen man ställs för i slutet av spelet kommer att bli allt tydligare då det i stort sätt är en förlängd epilog som kommer släppas. Casey Hudson och teamet på Bioware hoppas även att detta DLC kommer ge spelarna svar på många “Vad hände sen då?”-frågor som möjligt.

Jag ser på det som så här. De som sitter bakom spakarna på de båda företagen vill tillfredställa sin publik, men samtidigt behålla sin integritet och att inte ta tid på sig att planera nästa steg vore korkat. Personligen så tycker jag att denna situationen har hanterats rätt av både Bioware och EA. Skulle de bara vika sig och göra vad massorna säger så lär de förlora mer respekt i slutändan än vad de hade gjort om de körde ner Normandy med besättning rakt ner i en toalett. I alla fall från min sida, nu håller jag bara tummarna för att de inte gör bort sig totalt med detta.

Pressmeddelandet