Hur många minns när man tillsammans med en vän slog sig igenom horder av ligister bara för att mötas av din stora kärlek som tvingar dig att slåss till döden med din bäste vän för att få hennes gunst? Kommer du ihåg det är du troligtvis gammal eller väldigt intresserad av retrospel.

Vilket av de det än handlar om kan man inte förneka att Double Dragon har haft en ganska stor inverkan på dagens spelhistoria. Nu har utvecklarna Wayforward inlett ett samarbete med Majesco i förhoppningen om att kunna introducera de kampsportsfanatiska bröderna Billy och Jimmy till en ny skara spelare med det nya spelet Double Dragon: Neon. Denna 80-tals inspirerade reboot utvecklas för både Xbox Live Arcade och Playstation Network och ska släppas nu i Juli.

Det finns alltid en liten del av mig som blir överlycklig när gamla minnen dammas av och presenteras i ny för packning, men om Double Dragon håller idag eller om denna klassiska serie av sidoscrollande slagsmål gör sig bäst som minne återstår att se.