Spelsiten VG247 har kommit över information om att flera tredjepartskällor har fått fullständiga detaljer om Xbox 720.

Microsoft har skickat ut information till vissa partners som har internt bekräftat att maskinen för release under julen 2013, och ja; den kommer ha en Blu-Ray-enhet.

Flera källor bekräftade häromdagen att maskinen kommer ha två grafikprocessorer. Man väntar dock fortfarande på slutgiltig bekräftelse på prestanda-specifikationerna men grafikprocessorerna tros vara likvärdiga med AMDs 7000-series grafikprocessorer, men inte i CrossFire. Grafikprocessorerna är inte uppbyggda på samma sätt som i en vanlig PC med dubbla grafikkort, där båda grafikprocessorerna  jobbar tillsammans för att ruta upp samma objekt. I Xbox 720 kommer de istället jobba oberoende av varandra, där de ritar upp objekt samtidigt.

Förra veckan rapporterades det att PlayStation 4, arbetsnamn Orbis, också kommer att nyttja AMD-hårdvara.

Det kommer vara ”fyra eller sex” processorkärnor, där en är dedikerad för Kinect och en för operativsystemet. Detta för att kunna garantera bättre flyt och prioritet i dashboard och ha mer beräkningskraft för rörelsebaserade spel.

Xbox 720 kommer att kräva att du är ständigt uppkopplad mot Internet på grund av anti-pirat-åtgärder. Det sägs också att Kinect kommer att var inbyggt i enheten som standard.

Detaljer har dykt upp efter en hastig radering av en Tweet från Sean Tracy, en teknisk designer för Crytek, som berättade att han deltog i ett ”Durango-möte” i London i slutet av Februari. Durango är vad man tror är arbetsnamnet för konsolen.

Microsoft förväntas inte utannonsera något förrän nästa år. Många spelutvecklare har publicerat jobbannonser för ”next-gen” och ”future-gen”-system i månader nu. Lionhead och Bethesda är två av de senaste.

Källa