THQ gör om Dark Millennium för att fokusera på ett mer fördjupande enspelar- och online-läge; och resultatet? 118 anställda hos Relic och Vigil Studios blir arbetslösa.

Det efterlängtade Warhammer 40K MMO:et blir tyvärr inte av, utgivaren utannonserade i förra veckan att man byter genre på Dark Millennium till enspelar-spel med lite online-flerspelar-funktioner.

”Som tidigare utannonserat har vi aktivt letat efter en affärspartner för spelet som ett MMO,” berättar THQ CEO Brian Farrell. ”Dock baserat på marknadsdynamik och ytterligare investering som krävs för att färdigställa spelet som ett MMO tror vi att den rätta riktningen för oss är att ändra titeln från ett MMO till en förstklassig upplevelse med ett enspelar- och flerspelar-läge, robust innehåll och community-funktioner.”

Förändringen i fokus kommer kosta jobben för en hel del THQ-anställda.Utgivaren sa att de gör sig av med 79 anställda från Austin, Texas-baserade Vigil Games och ytterligare 39 från Vancouver, British Columbia-baserade Relic Entertainment.

THQ har sagt att släpptillfället för projektet kommer att utannonseras vid ett senare skede.

Källa