Nu i helgen gick Edmund McMillen, den ena halvan av Team Meat, ut med att den hyllade masocore-titeln Super Meat Boy äntligen kommer släppas till iPhones och iPads. Duon har bollat med idéen ett tag, men nu är portningen officiellt på väg.

Den nya versionen av spelet kommer heta Super Meat Boy: The Game. Team Meat lade upp en text som beskrev inriktningen för projektet och som bjöd på en ensam bild av hur det kommer se ut på deras officiella sida. McMillen understryker att de inte vill göra en snabb och medioker version av Super Meat Boy bara för att håva in pengar på pekplattemarknaden, utan de kommer göra om spelet helt från grunden så att det är anpassat till mobila enheter. Spelet ska självklart behålla känslan från originalet, men grafik, musik och det mesta kommer vara helt nyskapat.

Ett tag efter att nyheten kom upp sade Team Meat även på twitter att planen inte är att göra Super Meat Boy: The Game till en rent iOS-exklusiv titel, men de har ännu inte gått ut med exakt vilka operativsystem som kommer vara kompatibla.