Det kan vara relativt enkelt att få tag på kredikortsinformation från en begagnad Xbox 360.

Kotaku skriver idag om att ett par säkerhetsforskare vid Dakota State University. Man har undersökt hur lätt det är att få ut information från en fabriksåterställd Xbox 360, som senare sålts av en licensierad Micrososft-återförsäljare. Enligt forskarna har de lyckats återskapa kontoinformation innehållandes gamla kreditkortsuppgifter endast med hjälp av fri programvara som vem som helst kan få tag i.

Enligt forskarna krävs relativt liten kunskap inom modifiering av Xbox-konsolen för att få ett lyckat resultat. Stämmer detta kan Microsoft som har begärt ytterligare upplysningar angående hur forskarna gått tillväga ligga illa till. Den som vill vara helt säker på att radera all information som befinner sig på Xbox 360-hårddisken råds att koppla in den i datorn och använda en mjukvara för total radering. En enkel formatering är inte nog för att radera all information.

Är ni oroade över hur mycket information som kan finnas kvar på hårddisken när ni säljer vidare konsoler?