Det cirkulerar många rykten kring Sonys nästa konsol nu.

Tidigare idag släppte Kotaku information angående konsolens arbetsnamnsamt hårdvara. Informationen ska enligt Kotaku komma från en pålitlig källa som vill vara anonym men som har tilldelat dem korrekta uppgifter tidigare. Informationen säger att arbetsnamnet för konsolen är Orbis och att den planeras släppas lagom till Jul 2013. Sony säger att de inte har någon kommentar angående rykten och spekulationer.

Enligt källan ska hårdvaran bestå av AMD x64 CPU och AMD Southern Island GPU. Särskilt grafikkretsen är intressant här då den enligt källan ska kunna visa 4096×2160 upplösning eller 3D i 1080p. Källan uppger även att Playstation 4 inte kommer bli bakåtkompitabel med Playstation 3 spel och att varje spel kommer kopplas till ditt PSN konto på något sätt vilket ska förhindra försäljningen av begagnade spel.

Detta är dock inte allt, senare idag dök det även upp koncept bilder som snabbt togs ner från nätet. Bilderna namngav Orbis och visar en kamera på en tv skärm vilken verkar vara rörelsekänslig. Inget nytt där däremot så verkar kameran även reagera på mobila enheter. Konceptet verkar bygga på att även de som inte spelar ska kunna vara med och påverka spelarnas utmaningar.

Vad säger ni om den påstodda hårdvaran? vad anser ni om bakåtkompatibilitet med PS3 spel? är ni hypade över konceptet?