Kingdoms of Amalur: Reckoning har fått sitt första DLC och namnet på detta nerladdningsbara innehåll är The Legend of Dead Kel. Enligt historien är Dead Kel en legendarisk pirat som brukade härja på haven i norra Amalur, men av någon anledning försvann han och hans besättning. Nu är han dock tillbaka med siitt ”Hanged Man Crew” för att sprida skräck på haven åter igen.

Legend of Dead Kel ger Amalur den nya kontinenten Gallow’s End där den nya berättelsen om din hjälte kommer att utspela sig. Gallow’s End erbjuder en hel hög av nya side-quests och utmaningar och med detta DLC kommer spelvärldens yta att ökas med 15 procent. Tillsammans med ön finner vi även ett gäng nya vapen och fiender som ger spelet en större variation. Förutom detta kommer din karaktär även få möjligheten att att bosätta sig i den stora herrgården Gravehal Keep som ligger på utkanten av ön.

Reckonings första DLC finns i alla regioner och det europeiska priset för att utforska Gallow’s End är;

PSN, Steam, Origin: 9,99€
XBOX Live: 800 MSP