Det är inte överdrivet mycket man får höra om Phantasy Star Online 2 och de senaste uppdateringarna kom vid TGS 2011. Igår berättade vi om att Starbreeze tänker göra ett försök med F2P affärsmodellen och nu ser det ut som att även Sega tänker roffa åt sig en bit av kakan när Phantasy Star Online 2 nu också blir ett ”free to play”-spel.

Enligt Famitsu kommer spelet använda sig utav ett föremålstransaktionssystem som kommer tillåta spelare att köpa olika föremål eller fördelar som kommer hjälpa vid level-grinding. En intressant detalj är att de två versioner av spelet som släpps till PC och  PS Vita kommer spelas på samma server, vilket tillåter spelare att använda samma karaktär oavsett vilken plattform spelaren för tillfället har tillgång till. PC versionen kommer att släppas i Japan i slutet av året men PS Vita spelare kommer få vänta en okänd bit in på 2013 innan de får ta del av äventyret, men för de som inte kan vänta riktigt så länge är även en version till smartphones att vänta senare i år.

Tyvärr finns det däremot ingenting bekräftat angående ett potentiellt släpp utanför Japan, men efter många nostalgiska minnen med Phantasy Star Online kan jag inte låta bli att vara lite sugen på vad uppföljaren har att erbjuda.

Källa: Famitsu