Resident Evil: Chronicles HD Collection kommer att erbjuda högupplösta versioner av Resident Evil: The Umbrella Chronices och Resident Evil: The Darkside Chronicles. Paketet släpps för nedladdning till PlayStation 3 i juni enligt Capcom. Spelen kommer att erbjudas individuellt vid ett senare datum.

Spelen har blivit omgjorda till PlayStation 3s högupplösta grafik, och har även fått stöd för PS Move, lokalt kooperativt spel och trophies.

Umbrella Chronicles erbjuder åtta spelbara karaktärer, bland annat Rebecca Chambers, Chris Redfield och Jill Valentine. Som vi sett tidigare i Nintendo Wii-versionen erbjuder titeln även ett helt nytt kapitel i Resident Evils historia. Darkside Chronicles tar spelaren tillbaka till storyn av Leon Kennedy och Claire Redfield som försöker rymma från mardrömmarna från Racoon City, samtidigt när sanningen äntligen avslöjas bakom Leon och Krauser’s strid.

Dessa två titlar är ett par av de bästa exemplen av moderna spel som nyttjar ljuspistoler.

Källa