Igår gick slutspelet av stapeln i Webhallens årligen återkommande NHL-mästerskap. Kvalspelen har varit igång sedan februari och låtit 256 spelare från både Xbox360 och PS3 kvalificera sig till slutspelet som i år avgjordes på Xbox360.

I åttondelsfinalerna var det många playstation 3-spelare som åkte ut, bland andra Esskay från Druidz som vi höll ögonen på lite extra. Väl framme vid semifinalerna återstod endast en från PS3-kvalet; ”Kribba”. Han ställdes i semin mot ”JONAS 326”. I den andra semi-finalen kunde vi se fjolårets vinnare, ”floorbandy king” ställas mot ”Basstian23”.

Fram till semi-finalerna var tävlingen ganska vanlig och lågmäld. Deltagarna satt i ett inhägnat område och drack julmust på burk medan matcherna betades av. Inne i butiken var kommersen i full gång med prasselpåsar, skrammelpengar och ett högljutt kölapps-system. I pausen innan semi-finalerna bjöds vi på en helt annan stämning då Börje Salming lottade ut Maple Leafs-tröjor och bjöd på autografer. Mats Larsson, kommentator på Eurosport, satte på sig headsetet och kommenterade med största möjliga yrkesstolthet de följande tre matcherna. Det var underhållande hur Mats, som annars tittar mer på vanlig hockey, kunde tycka att Zetterberg hade en dålig dag medan Kronwall spelade på topp. Med i kommentatorsbåset fanns även ”Pulverapa” och ”Chimera” som agerade expertkommentatorer och gjorde ett grymt arbete, särskilt Chimera som tog på sig väldigt mycket och gav intressanta analyser av spelet.

Mats Larsson och Pulverapa

Kribba, som tog sig vidare till final via ett spännande straffavgörande mot JONAS326, klarade av att hantera 360-kontrollen och ställdes inte helt otippat mot floorbandy king i finalen. Basstian23 stod länge emot floorbandys spel men stress och nerver satte till slut stopp för honom. Med ett måls underläge, och Mats Larsson som tydligt förklarar för alla i butiken att Basstian23 ”tar en utvisning i REN FRUSTRATION” ,med 10 sekunder kvar av matchen, kunde man glädjas åt att Mats inte satt inom svingavstånd ifrån Basstian23.

I finalen spelade Kribba (kval: PS3) och floorbandy king (kval: 360) båda med Detroid Red Wings. Matcherna blir aldrig särskilt spännande, utan istället blir höjdpunkten att höra Mats förvirra sig kring ifall det är spelarna på isen som spelar eller de som håller i kontrollen. Kribba tar två övertygande segrar och vinner finalen över fjolårets mästare floorbandy king. Bra jobbat av Kribba att ta hem mästerskapet på Xbox 360 då han själv spelar på Playstation 3. En NHL-resa till USA väntar nu på Kribba, men även floorbandy fick pris i form av en 360 Star Wars edition-konsol samt ett par Steelseries-hörlurar.

Andra plats: floorbandy king

Första plats: Kribba

Vi gratulerar er båda!

Foto/Marcus Gudmundsson