Baldur’s Gate: Enhanced Edition blev utannonserat förra veckan, men utgivaren Beamdog satsar hårt – de vill verkligen göra ett Baldur’s Gate 3.

”Baldur’s Gate 3 har varit vårt långtidsmål,” säger Beamdog COO Cameron Tofer i en intervju med GameSpy.

Även om det är målet för Beamdog kommer man inte börja jobba med projektet än. ”Vi har mycket att få ihop för att ett sådant projekt ska kunna bli släppt. Just nu finns inget sådant projekt men det är det vi verkligen vill göra. Våra tankar har varit att Enhanced Edition för BG 1 och 2 är en självklarhet innan det blir ett Baldur’S Gate 3.”

Tofer nämnde även att han funderar på att använda crowdsourcingslösningen Kickstarter för att finansiera ett potentiellt projekt. Andra spelbolag har nyligen använt Kickstarter med stor framgång, bland annat Brian Fargo och Tim Schafer.

”Vi tänker absolut Kickstarter,” sa Tofer. ”Det är väldigt självklart och löser så många problem. Jag tror det Brian [Fargo] gör med Wasteland är väldigt intressant.”

Baldur’s Gate: Enhanced Edition är planerat att släppas i sommar.

Källa