Det vackraste spelet på sin tid signerad Don Bluth som inte bara har utvecklats till att bli en viktig del i vår spelhistoria utan idag även visar att QTE är gammal skåpmat som troligtvis gör sig bäst som ett fint nostalgiskt minne. Den som inte har velat lämna dessa minnen där de är har sedan en tid tillbaka kunnat ladda ner både Dragon’s Lair och uppföljaren Dragon’s Lair II: Time Warp från Playstation Store men nu kommer klassikern att dyka upp på ännu en plattform och då med en extra bonus.

För första gången någonsin kommer Dragon’s Lair att stödja rörelsekontroller vilket åtminstone i mitt huvud innebär att ett riktigt svårt spel bara kan bli ännu svårare för den som vill det. Förutom Kinect stödet kommer det i sedvanlig anda även finnas leaderboards och achievements för den som vågar ta sig an drakborgen.

Själv har jag gjort många tappra försök att ta mig igenom Dirks äventyr helskinnad men än så länge har det inte gått något vidare. Kanske borde försöka igen med de nya kontrollerna? Självfallet kommer det även finnas stöd för vanliga handkontroller, men varför ska man göra det lätt för sig?