Jag ligger lite efter i handlingarna. Medan forum och facebook svämmar över av klagomål på slutet i Mass Effect 3 har jag spelat mig fram till level 5. Jag hade ambitioner att klara spelet fortare än alla andra just för att kunna komma med smarta debattinlägg och kommentarer om spelet. Istället började jag direkt med multiplayer och upptäckte så sent som igår kväll hur grym story det fanns.

”Ni borde testa storyn i Mass Effect 3, sjukt roligt.”

Nu när det blev ett väldigt rabalder kring slutet i Mass Effect 3 (spoila inte, jag har fortfarande inte kommit dit) känns det såklart tråkigt. Men jag är ändå stressad över att nå slutet tack vare att BioWare nyligen skrivit följande på sin facebook-sida:

”We would like to clarify that we are actively and seriously taking all player feedback into consideration and have ruled nothing out. At this time we are still collecting and considering your feedback and have not made a decision regarding requests to change the ending.”

BioWare menar att de ännu inte tagit något beslut (!) om ifall de ska ändra slutet i Mass Effect 3, bara för att folk är missnöjda med hur deras förväntningar på spelet skilde sig från BioWares. Folk har alltid gnällt, men jag hade hoppats på lite mer självsäkerhet från BioWare, att de skulle sätta ner foten och visa vems spel det egentligen är. Nu måste jag klara spelet snabbt så att jag kanske inte missar slutet.

Är BioWare mesiga i frågan eller får vi spelare vänja oss vid att ha större kontroll över vårt spelande?