Capcom har gått ut med informationen om ett gratis DLC till deras senaste Resident Evil spel, det vill säga Operation Raccoon City. Det kommer att bli tillgängligt över Playstation Network och Xbox Live den 11 april i Europa.

Vad som kommer erbjudas är att uppleva händelserna i Raccoon City ur synvinkeln på ett team av amerikanska Spec Ops soldater som blivit skickade för att utreda vad som egentligen hände. Man kommer få möjligheten att spela de sex karaktärer som är med i Triple Impact trailern. Karaktärerna är Dee-ay, Tweed, Harley, Willow, Shona och Party Girl. Om detta inte räcker så kommer även Jill Valentines möte med Nemesis att återupplivas i detta DLC.

Varför Capcom har valt att ge ut ett gratis DLC kan man sitta och ha alla möjliga sorters teorier om. Det är ingen nyhet att Capcom har blivit anklagade för att ta varje chans dom får att skrapa åt sig lite mer av konsumenternas pengar. Att folk blir helt tokiga över DLCs är inte heller något nytt då det ganska nyligen blev hysteri över From Ashes till Mass Effect 3. Är detta ett försök av Capcom att rädda det förtroende som de har kvar genom att gå mot strömmen och ge ut ett gratis DLC när folk tycker att de behöver det som mest?