Capcom har ett väldigt starkt år framför sig, med titlar som Dragons Dogma och inte minst tre olika Resident Evil spel där två fortfarande väntar på att släppas. Det ena är Operation Raccoon City och det andra är Capcoms superprojekt Resident Evil 6.

Capcom har lagt ner så mycket resurser på Resident Evil 6 att Capcom’s SVP Christian Svensson självsäkert har sagt till Game Informer angående den tidiga utannonseringen av spelet ”Det vi menar är, ur vägen. Här kommer vi med ett ordentligt spel och ni får gott om tid att flytta på er. Det här är det största Resident Evil spelet någonsin och vi tar detta på största allvar”.

Förhandsbokningarna för Resident Evil 6 ska enligt Christian Svensson vara de bästa ett Resident Evil spel någonsin har haft efter så kort tid och hypen inför den efterlängtade uppföljaren har också haft en positiv påverkan för både Resident Evil Revelations och det kommande Operation Raccoon City där förbokningarna också ökade markant efter utannonseringen. Året är sannerligen starkt för Capcom, men det är många titlar som kommer slåss i slutet av året så vi får se hur det går när den riktiga konkurrensen visar upp sig senare i år.

Källa: Videogamer.com