Det går rykten om att nästa Xbox inte kommer spela skivor och släppas 2013.

Efter att en anonym källa sagt dessa uppgifter har rykten börjat sprida sig. Informationen från källan sägs vara att nästa Xbox kommer levereras med SSD hårddisk för lagring av spelen och inte någon möjlighet att spela skivor. Detta skulle innebära att endast digitala köp vore möjligt. Detta är en fullt möjlig lösning men frågan är om den är så bra att genomföra.

Fördelarna skulle vara att man inte är beroende av skivor som kan gå sönder. Nackdelen är att de fysiska platser man köper spel på skulle bli mindre och att exempelvis möjligheten att spela DVD filmer på sin konsol försvinner. Det ryktas även om att nästa Xbox kommer släppas 2013 och möjligen att den visas på årets E3.

Vad tycker ni om tanken av att inte använda fysiska spel utan istället spela upp dem direkt från en hårddisk?