Donationsfasen för Tim Schafer och Double Fine Productions populära men ännu opåbörjade projekt närmar sig sitt slut. Spelet, som än så länge bara kallas Double Fine Adventure, och framför allt det faktum att det är helt finansierat av fans har fått extremt mycket uppmärksamhet under den här perioden på lite över en månad. I skrivandets stund är det mindre än sex timmar kvar innan möjligheten att köpa in sig i projektet försvinner, men teamet på Double Fine kommer från och med midnatt inatt livesända nedräkningen under den sista timmen innan projektet officiellt sparkas igång.

För er som inte hört något om detta från andra källor tidigare och inte ens har läst vårt eget inlägg från när projektet lades upp räcker det nästan att säga att det handlar om en älskad spelstudio som tagit en oortodox väg till att få skapa ett, i dagens läge opitchbart, peka-och-klicka-äventyrsspel. Double Fine lade upp projektet på Kickstarter och därmed dess öde i händerna på fans av både studion och genren. De räknade ut att de minst behövde 400’000 dollar för att kunna genomföra projektet, vilket de samlade in på mindre än åtta timmar. Nu har de precis passerat tre miljoner dollar i insamlade pengar, vilket redan har säkrat en djupare och tillgängligare produkt och dessutom fler belöningar för de som donerat, och vem vet hur mycket de kommer samla in de sista timmarna.

Som sagt så är det vid midnatt som nedräkningen börjar, och ni kommer kunna bevittna vad som mycket troligt lär bli ett underhållande spektakel här.
Ifall ni totalt har missat det här och vill slänga lite slantar åt projektets håll, eller kanske bara kolla in de charmiga videouppdateringarna som har lagts upp under månaden som Kickstarter-sidan varit uppe är det bara att följa denna länken.