Bilder och trailer för kommande DLC-paketet Battlefield 3: Close Quarters har släppts till offentligheten. Som vi tidigare skrev kommer DICE att släppa tre DLC-paket, varav det här är det första.

I Battlefield 3: Close Quarters släpps spelaren in i ett vilt krig endast för infanteri. Och med hjälp av Frostbite 2-motorns högupplösta möjlighet till förstörelse kommer man kunna skjuta sönder allt från väggar till möbler. Bitar och skräp från sönderskjutna väggar kommer att samlas på hög på marken, med en tight level design och vertikalt gameplay för att skapa det högst konkurrenskraftiga slagfältet. Battlefield 3: Close Quarters kommer även introducera nya vapen, Assignments och unika dogtags som går att använda i huvudspelet.

Close Quarters kommer släppas i Juni, tätt följt av Armored Kill i höst och End Game till vintern.

  • Battlefield 3: Armored KillEfter det trånga infanterispelandet följer Battlefield 3: Armored Kill där man istället får kämpa på slagfältet med fordon, så som man bara kan göra i Battlefield. Nya körbara tanks, ATVs, mobila artillerier och mer, Battlefield 3: Armored Kill levererar gigantiska slagfält i ett fordonsfokuserat anfall, på den största banan någonsin i Battlefields historia.
  • Battlefield 3: End Game – Den fjärde expansionen kommer att skeppas till vintern, men detaljerna är fortfarande hemliga.

Patrick Bach, Executive Producer för Battlefield 3, säger att ”istället för att leverera kartpacket styckvis ger vi istället spelaren en helt ny upplevelse med varje temabaserat expansionspaket, för att hålla all action fräsch. Våra expansioner är designade att egga våra stora och aktiva fan base samtidigt som den ska attrahera nya rekryter med gameplay som är dynamiskt och oförutsägbar varje gång.”

Battlefield 3 har stöd av en robust, och helt gratis social platform som kallas Battlelog som bjuder in spelare att tävla, kommunicera och spela med vänner. Spelare håller koll på personlig statistik, jämför med andra spelare och går med i plutoner i ett försök att dominera slagfältet. För att tillägga till den tävlingsinritade sidan, kommer ett program för att hyra server för konsolspelare att finnas tillvänligt för att spela mot vänner online antingen privat, publikt, rankat eller orankat.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/bf3cqat.mp4[/pro-player]