Alla ni som har sett möjligheten att strida mot andra spelare som det mest lockande med det kommande Diablo III bör tyvärr förbereda er på en smärre besvikelse. Blizzard annonserade i början av helgen att den största orsaken till att spelet inte har släppts än har varit problem med PvP-systemen, så för att försäkra att spelet faktiskt kommer ut någon gång kommer de nu lansera produkten utan denna funktionen.

På den officiella Battle.net-bloggen säger de att PvP-elementen ännu inte ”lever upp till [deras] standard” och att det är fel att straffa alla spelare som ser fram emot att spela igenom kampanjen på egen hand eller i co-op-läget; de två största delar av spelet som redan är i princip färdiga.

PvP-läget kommer låsas upp genom en patchning vid senare tillfälle när Blizzard är nöjda med resultatet, och då kommer spelare få tillgång till en mängd varierade arenor att slåss i, relaterade achievements och vad Blizzard hoppas kommer bli ett lyckat och effektivt matchmaking-system.

Jag tror definitivt att skaran som desperat vill se spelet släppt, även om det är i detta ofullständiga formatet, är större än gruppen som enbart ville köra antagonistisk multiplayer. Blizzard har fått stå ut med mycket ilska över att avslöjandet av ett releasedatum har skjutits upp gång på gång, och även om en del spelare argt kopplar det här meddelandet om att en ofullständig produkt ska släppas till att Blizzard behövt göra av sig med en hel del personal så verkar de flesta mest glada över att ljuset har blivit synligt i slutet av tunneln.
Hur känner ni inför det här?