Under måndagen den 5e så hade Bioware sitt Star Wars: The Old Republic Guild Summit över i staterna. Detta var en möjlighet för guild leaders att sätta sig ner och se en presentation om kommande ting i SWTOR, både inom en snar framtid och saker som fortfarande är på ritbordet. Men den hetaste punkten var nästa stora patch till spelet, nämligen patch 1.2 som dom så fint har dömt Legacy efter den uteblivna funktionen. Det jag hade tänkt att lista är det som är fast för patchen när den väl släpps.

Legacy Unlock:
Alla har vi varit nyfikan på vad detta systemet kommer att erbjuda oss när det öppnas upp. Genom att Legacy är något som rör nästan alla saker i spelet så beslutades det att det var för riskabelt att ha det systemet igång när spelet släppted.

Det som vi vet nu är att 1.2 kommer ha den delen av Legacy som låter oss koppla samman våra alts i ett familjeträd, sen kommer man även låsa upp diverse utseendesdetaljer när man nått 50 som man kan använda när man skapar nya karaktärer. Familjeträden kommer även att fungera mellan faktionerna, så du kan ha en ond tvillingbror som är Empire om du känner för det. En annan sak som kommer göra många glada är att sprint kan låsas upp för level 1 karaktärer via Legacy.

Det var väldigt luddigt om vilka Legacy perks som kommer vara med i 1.2, men Daniel Erickson nämned i alla fall att en robot som reparerar och köper dina saker kommer finnas på skeppet. PVE/PVP Training Dummies, Mailbox och Galactic Trade Network kommer också att vara upplåsningsbara någon gång via Legacy, men inga detaljer om vid vilken nivå gavs ut. Han nämnde även att vissa delar i Legacy systemet kommer kunna köpas med credits så att man inte behöver spendera dagar att farma Legacy Experience för att få sin brevlåda.

Flashpoint, Operations & Warzones:
Det kommer en ny flashpoint som heter Lost Island. Denna flashpoint är en fortsättning på Kaon Under Siege som handlade om Rakghoul smittan. Jag vet in riktigt vad Lost Island handlar om exakt, men jag har läst någonstans om att det går ut på att man ska hitta källan till viruset.

Sen har vi den nya operation som heter  Explosive Conflict, den är även den första Tier 2 raiden som kommer till spelet. Det finns inte så mycket mer information om den i nuläget.

Till slut så har vi en ny Warzone. Novare Coast heter den och vad som verkar vara målet är att man ska ta kontroll över stationer för att bomba din motståndares bas. Det kommer finnas tre stationer och det man behöver göra är att hålla en majoritet av dom för att förstöra mer av motståndarens bas än vad dom saboterar er.

Appearance Customizations:
Dom har nu tagit tillbaka det problematiska systemet som fanns i betan, med diverse förbättringar såklart. Man kan nu anpassa färgen efter sin chestpiece som man inte ser ut som en clown längre. Och alla ni som spelar Troopers vet vad jag menar.

Custom UI:
Äntligen har dom låst upp interfacet så man kan flytta runt sina actionbars som man vill. Sen så har dom lagt in bland annat ”Target’s Target” som kommer göra livet enklar för många. Möjligheten att spara layouten till en fil kommer också att finnas så du kan skicka runt den till dina vänner. Det blir för mycket att gå in på alla detaljer, men det finns en hel del nya saker.

Guild Bank:
En av de funktioner som är mest efterfrågade är en guild bank. The Old Republic kommer erbjuda en standard guild bank med alla funktioner som förväntas av den. Men som i World of Warcraft kommer den även att ha funktionen Authenticator tvång för tillgång för vissa sektioner av banken.

Better Textures:
Förklarar sig själv, nya skarpare texturer. Framförallt så kommer dessa att förbättra karaktärernas utseende.

Detta är långt från alla småsaker som kommer vara med i patchen, men alla de viktiga sakerna finns med här. Gänget som satt på panelen lovade en hel hög saker som Legacy kommer erbjuda i framtiden, men inget av dom är relevant i nuläget. Två löften som jag minns klart och tydligt är att dom jobbar på att förbättra guild hanteringen och ”Looking for Group” systemet. Båda delarna är något som jag ser fram emot på grund av deras bristande funktionalitet i nuläget. När den kommer släppas vet ingen ännu, det dom sa är att den kommer att hamna på PTR servern ”snart”, men den har man ju hört innan.

För er som söker våran recension på spelet så kan ni hittan den här.