Året var 2010 och en gammal serie vid namn Medal of Honor fick en välbehövlig reboot. Detta innebar att serien lämnade andra världskriget och rörde sig vidare mot moderna händelser som kriget i Afghanistan. Spelet fick ganska bra kritik, vill ni veta vad vi på CtrlAltElite tyckte om det kan ni läsa vår recension. Precis som många andra ganska lyckade spel så krävs det en uppföljare, och snart är det dags för Medal of Honor: Warfighter.

Warfighter fortsätter i samma stil som Medal of Honor, baserat på moderna händelser och globala terrorhot. Spelaren kommer exempelvis få frita gisslan i Filippinerna samt bekämpa pirater utanför Somaliens kust. I singleplayerläget får man åta sig rollen som den amerikanska soldaten Preacher som efter åratal av uppdrag kommer hem till en splittrad familj. Preacher har fullt upp med att rädda sitt äktenskap när hotet från bomben PETN får hans två världar att kollidera. Tillsammans med sitt team skickas Preacher ännu en gång ut på ett uppdrag att göra det de gör bäst, att lösa problemet.

Spelet utvecklas precis som det förra av Danger Close (EA Los Angeles) men den här gången är det inte DICE som ligger bakom multiplayersidan, utan Danger Close själva. Warfighter kommer dock att bygga på Frostbite2-motorn. För att belöna de som förhandsbokar Limited Edition-utgåvan av spelet kommer de få det upplåsningsbara ’U.S. Navy SEAL Tier 1 Sniper pack’ som för andra kommer att gå att låsa upp efter ungefär 40 timmars speltid.

Medal of Honor: Warfighter kommer att släppas 23 oktober i år och utvecklarna utlovar en realistisk upplevelse. Vi hoppas att det blir lite bättre än det förra, som var alldeles för kort även om handlingen var bra. För att ge er ett smakprov bifogar vi även den nya trailern för spelet. Se och njut, och glöm inte att kommentera.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/Mohwat.mp4[/pro-player]