På den officiella Battlefield-bloggen har man precis utannonserat ett av tre kommande DLC för Battlefield 3.

Varje DLC-paket kommer ha ett tema och det första som släpps i juni vara väldigt närgånget med fiender, Battlefield 3: Close Quarters. Nästkommande DLC-paket, Battlefield 3: Armored Kill, är som namnet avslöjar fyllt med fordon och kommer även innehålla den största kartan i Battlefields historia.

Eftersom slagfältet flyttar inomhus kommer det bli betydligt mer fartfylld och obarmhärtig infanteristrid. Trång level design och vertikalt gameplay kombineras för att skapa väldigt tävlingsinriktad omgivning.

Genom att introducera högupplöst förstörelse tillåter man att allt från möbler till murbruk går att skjuta sönder till småbitar. Spillror och trasiga bitar kommer att samlas på hög på golvet medan striden fortlöper. Som alla andra temabaserade expansionspaket är det här mer än bara nya banor, det kommer även inkluderas nya vapen, Assignments och dogtags att ta med till huvudspelet. Ungefär på samma sätt som med Battlefield 3: Back to Karkand.

DICE slutar inte här. I höst följer ett episkt fordonspaket, Battlefield 3: Armored Kill, som innehåller nya körbara tanks, ATVs, mobilt infanteri, och den största kartan i Battlefields historia.

Man har även ett fjärde expansionspaket i pipen; Battlefield 3: End Game, men detaljerna kring detta är hårt vaktat än så länge. Därutöver de här tre expansionspaketen och den kommande vår-uppdateringen kommer DICE-gänget lägga till en mycket efterfrågat funktion: en fullt fungerande tjänst för att hyra server för konsolspelare. Mer detaljer kommer framöver när släppet närmar sig.

Källa