Sedan E3 2011 har världen inte sett eller hört så mycket av Dust 514 på de stora mässorna men idag kom äntligen lite mer nytt om detta unika MMOFPS som är planerat att dela universum med CCP’s långvariga MMO EVE Online med ett startskott någon gång runt sommaren 2012. I en intervju med videogamer förklarar CCP hur de har tänkt att hindra Dust 514 från att bli ett pay-to-win spel med mikrotransaktioner. 

”It’s very important as we take steps into this topic to unambiguously state that it is not a pay to win game. There is no micro-transaction that you can do that gives you an unfair advantage over someone who hasn’t paid anything.”

”It’s the classic micro-transaction dynamic of, ’I can pay and get this item,’ or, ’I can invest my time and get this item.’ But neither of those options will give me an unfair advantage over the other.”

Dust 514 kommer att erbjuda spelare med möjligheten att köpa virtuell valuta kallat AUR (samma som existerar i EVE) i paket från 10$ upp till 100$. Dessa pengar kommer kunna köpa spelare vanity items, boosters, olika vapenvarianter, och respecs. Precis som i EVE online kommer spelet även inehålla mängder utav items och vi vet redan från tidigare bilder att customisering av åtminstone fordonen i Dust 514 kommer att vara lika djupt som i EVE Online.

En extra nyhet är att CCP utökar Dust 514 till att även finnas tillgängligt på PS Vita men då i form av en app. Denna app kommer ge möjlighet till att sköta finanser i Dust 514 och planera strategier samt hålla kontakt med olika corporations (Guilds) i spelet.

Med CCP’s årlig fanfest på Island runt hörnet(22 Mars) lär även mer nyheter och kanske trailers dyka upp inom kort så håll ögonen öppna så länge.