Gamer Meetup är över för den här gången och vi har hunnit återhämta de krafter som gick åt där borta. En svärm gamers, både gamla veteraner och nyfikna nykomlingar samlades en helg under ett och samma tak och spelade, tävlade och retroshoppade tillsammans. För den som inte var där kan det vara svårt att förstå vad det var man egentligen gick miste om, men det ska vi göra vårt bästa för att förmedla så du vet varför du inte ska missa Gamer Meetup nästa gång.


På vägen in till Gamer Meetup förväntade jag mig att få uppleva en flashig loppmarknad med speltema, men när man väl var där insåg man hur fel man hade. Visst fanns det en marknad för retroprylar och annat nördigt, men det var en hel del mer än så. Ett flertal hårda beat ’em up-turneringar, kortspel för Magic entusiasterna, arkadkabinetter som ivrigt väntade på ett par flinka fingrar och även en ordentlig presentation av Ninja Gaiden III med ingen mindre än spelets producent Yosuke Hayashi. Det var bra mycket mer innehåll på mässan än vad jag hade förväntat mig och det var tydligen inte bara jag som uppskattade det. Överallt gick det runt människor med glada miner, både erfarna gamers och en yngre skara plus deras föräldrar där ingen verkade missnöjd med tillvaron. Visst fanns det saker som kunde fungerat bättre, men med tanke på vad man lyckades åstadkomma den här gången ser jag fram emot hur det kommer bli nästa gång.


Super Motaro har gjort ett bra jobb att arrangera en mässa, för de som är lite insatta i spel. Det dök upp relativt många till turneringarna och det var bra motstånd och alltid spännande. Retrospelsförsäljningen var också kul att se att den fanns på plats då det kanske öppnar upp lite minnen även hos eventuella föräldrar – samt chans för unga att återuppleva gamla, bortglömda godingar. Lite fler utställare hade dock varit bra för att besökare skulle ha något att göra mellan turneringar. I övrigt hade vi väldigt kul, stötte på många nya och gamla gamerbekantskaper. Hoppas att det blir av fler gånger! Vi kanske ses då? Hoppas!


Tanken bakom Gamer Meetup bygger på ett väldigt välbalanserat recept. Att lägga upp en hall med arkadkabinett, försäljning av spel och kuriosa, turneringar i de mest konkurrensbelagda fightingspelen, hålla presentationer och demonstrationer av kommande storspel och utställningar av såväl utgivare som spelföreningar garanterade att alla sorters spelare hade något att se fram emot, samtidigt som nästan alla fick chansen att upptäcka något nytt eller oväntat. Minnen från helgen består till stor del av otaliga fingrar frenetiskt hamrande på hundratals arkadsticks, och alla turneringarna tog självklart störst plats, men att få se den extremt brokiga folkmassan var ännu ett bevis på att Sverige behöver fler såna här mässor.

Allt gick kanske inte som på en rälsburen räkmacka men jag träffade inte en enda besökare som inte hade haft kul på mässan, och nästan alla hade fått uppleva något nytt eller återupptäcka något gammalt. Som ett första försök så bådar detta extremt gott för nästa års Gamer Meetup.


Att Gamer meetup skulle bli mysigt och nostalgiskt hade jag ingen tvekan om, det som dock slog mig var folket på plats. Alla hade verkligen roligt, var nöjda och delade ett gemensamt intresse för spel och E-Sport. Namco Bandia var på plats med Soul Calibur V som jag hann spela lite mer av med Shades. Wendros hade flugit dit Team Ninja producenten: Yosuke Hayashi som jag fick byta några ord med och även presentera upp på scen. Hans kärlek till Svenska folket är stort och det märktes på hans scenframträdande. En trappa ned befann sig Motaro med retroförsäljning, möjligheten att prova på ett flertal arkadspel där bland annat Mr.Driller fanns (jag älskar Mr.Driller!) och Dragons Lair satt med Magic Kort med fullsatta bord. Gänget bakom mässan: Alex, Agnes,Maria & Co gjorde ett jättebra jobb och var trevliga, hjälpsamma och levererade en fantastisk mässa som vi hoppas återkommer om inte allt för lång tid!