Att Starbreeze rekryterar ny personal är i sig ingen stor nyhet, men sättet deras senaste jobbannons lades ut fick en hel del att höja på ögonbrynen. Undangömt i en .NFO-fil inbakad i installationen av legitima kopior av studions senaste spel Syndicate kan man finna lite rekryteringsinformation.

För våra oskyldiga läsare kanske man bör förklara att dessa NFO-filer har blivit något av en standard i världen av cracking och piratkopiering. Dessa filer brukar innehålla information om gruppen som står bakom den olagliga kopian av produkten, i tillämpliga fall installationsinstruktioner och vanligtvis även lite ASCII-konst med en logotyp eller motsvarande. Starbreeze har nu format en jobbannons i samma stil och inkluderat i sin senaste produkt.

Utöver lite kort information om spelet och en kort vädjan till eventuella pirater att även köpa spelet ifall de tyckt om att spela det nämner de vilka positioner de söker att fylla:

· ─ ─·-─────────────────────────────────────────────-·─ ─ ·
Starbreeze Application Information
· ─ ─·-─────────────────────────────────────────────-·─ ─ ·

Are you bored with watching from the sidelines? Ready to make the switch?
Do you have considerable talents in any of the following areas?

– Art, modeling, texturing, sound design

– Programming

– Game design

If you meet one or more of those criteria, and want to be a part of the fun,
email us at jobs@starbreeze.com today!

For other ways to contact us, see below.

Over a hundred people spent several years of their lives making this game.
If you like what you play, please consider purchasing it if you haven’t

 

Många har redan hoppat på antagandet att de svenska utvecklarna med detta strävar efter att enbart rekrytera från cracking- och demoscenen, något som i och för sig har hänt flera gånger inom spelindustrin, men oavsett hur det ligger till där så har de lyckats med en charmig annons som redan uppmärksammats och spridits några varv runt nätet.