Spelmusik är ett väldigt intressant ämne. Antingen älskar man det eller så har man ingen själ värd namnet. Förra årets Level Uppsala blev mycket uppskattad, både av oss och andra dödliga besökare. Årets konsert har då självfallet en hel del hype att leva upp till och den som ska se till att våra förväntningar infrias är även den här gången vår musikälskande spelnörd David Westerlund.

Varför ska man då gå och lyssna på den här konserten tänker någon där ute, men den personen ska du inte lyssna på för hen är en negativ och tråkig varelse som helt enkelt inte uppskattar musik. När människorna som framför musiken dessutom har en mycket imponerande portfolio bakom sig finns det all anledning att se fram emot något alldeles extra. Det Kungliga Akademiska kapellet med Stefan Karpe i spetsen som även har arbetat tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Helsingfors stadsorkester och Tasmanian Symphony Orchestra.

Den som är intresserad av att se konserterna undrar kanske var och när man ska infinna sig. Väldigt enkelt. Följ bara länkarna nedanför, köp en biljett och invänta antingen den 9 mars eller den 11 mars beroende på om du vill njuta av musiken i Stockohlm eller Uppsala.

För Stockholm, Berwaldhallen 9 mars

För Uppsala, Uppsala universitets aula 11 mars

Det är inte alla gånger vi får möjligheten att visa vårt stöd för spelmusik på det här viset, även om intresset för spelkonserter har ökat markant de senaste åren. Jag har ingenting emot att fortsätta visa mitt stöd för musikarrangemang som detta och jag hoppas att du känner likadant. Är du inte övertygad än kan du ta en titt på trailern inför årets konsert och sedan ansluta dig till resten av oss musikälskare.