Det kommande pusselspelet i förstaperson från en av Portals skapare, Kim Swift, kommer att släppas nu i sommar på Xbox LIVE Arcade, Playstation Network och till PC. Även om många paralleller kan dras till Portal, framför allt när det gäller genre och grundkoncept, så är det ingen tvekan om att Quantum Conundrum är skapad som en helt annan upplevelse.

Spelet började visas upp i höstas på diverse events och möttes av lika mycket intresse från hänförda spelare som irritation från de som klagade på hur nära konceptet och utformningen låg Portal. I Quantum Conundrum går du in i rollen som brorson till en klassiskt galen men briljant professor som har försvunnit. Ditt jobb är att med professorns senaste, dimensionsskiftande uppfinning ta dig igenom den gigantiska herrgården rum för rum och lösa alla pussel och utmaningar som står i din väg.

Det är inte svårt att se hur liknelserna dras, men från vad som visats i trailers och demonstrationer så kommer det spelas väldigt annorlunda och stilen är väldigt långt ifrån den spirituella föregångarens. Det behövs definitivt fler smarta och roliga spel i den här genren, och vi tror på att Swift och Airtight Games, som hon nu är en del av, kommer leverera en ny och välgjord upplevelse.