Funcoms kommande skräck-/konspirationsinriktade MMORPG The Secret World har varit under utveckling i över fyra år nu, och det ser ut som om att projektet kommer korsa över femårsgränsen innan det släpps. Utvecklaren har berättat att det preliminära releasemålet som annonserats tidigare, någon gång i april, nu är struket och istället siktar de på det mer konkreta datumet den 19:e juni.

Ragnar Tørnquist, Creative Director för det kommande onlinespelet, förklarar att det var för att ge teamet lite mer tid för den slutgiltiga finputsningen som de flyttade bak datumet. Detta kommer även öppna upp för utökad betatestning; spelet befinner sig fortfarande i stängd beta, men Tørnquist bekräftar att det kommer komma fler tillfällen under de kommande månaderna.

”The additional time will also allow us to carry out even more quality beta testing, and soon we will also be announcing several public beta events where hundreds of thousands of gamers will get to test the game prior to launch.”

Tørnquist är helt av uppfattningen att detta är en positiv sak. Utöver den tidigare nämnda finputsningsmöjligheten så ser han det som bevis på att Funcom som bolag har väldigt stort förtroende för The Secret World som produkt och att de är hängivna åt att skapa ett så bra spel som möjligt.

I min erfarenhet ska man inte klaga på att spel man väntat på får lite extra omsorg i utvecklingen, och de som har väntat på The Secret World sen projektet titellöst avslöjades via kryptiska hemsidor för många år sedan borde kunna hålla ut två månader till. Och sen är det väl aldrig fel med fler skäl att låsa in sig från den skoningslösa sommarsolen?