Guild Wars 2 World vs World läge kommer baseras på tre servrar mot varandra.

Strider mellan dessa servrar kommer pågå i upp till två veckor enligt designern Mike Ferguson. På den officiella ArenaNet bloggen har han skrivit följande:

”battles will take place within one of three different areas: with four maps within The Mists, three home maps within Borderlands which gives each team a home advantage, and one central map called the Eternal Battleground.”

Slagfält kommer innehålla fort, torn och resursläger, tar man över dessa ökar man poängen för sitt lag.

Tillsammans med de mänskliga spelarna kommer starka datorstyrda spelare hjälpa till. De kommer även ha murar, portar och bossar som motståndarna måste besegra. För att motståndarna ska kunna göra detta måste de ta maskiner till hjälp. Dessa inkluderar Arrow Carts, katapulter, ballista och Siege Golems.

Lagen kommer även strida om ett centralt objekt på kartan kallat ”Orb of Power”. Detta objekt vaktas av en boss kallad ”the keeper”. Spelare på lägre nivå kommer automatiskt att anpassas till level 80 för dessa strider men de som redan är 80 kommer ändå ha ett övertag.

”So what’s a low-level character to do? Anybody can man a siege weapon, help repair walls, or go hunt down enemy dolyaks, so even new characters can still be useful in the Mists – as long as they pick their fights wisely,”

Vad tror ni om dessa idéer angående World vs World? låt oss veta nedan.