Det är återigen dags för årets Dataspelsgala och ett gäng spel och utvecklare ska få pris för sina prestationer. Precis som vanligt kommer en expertjury bestående av speljournalister och branschkunniga rösta fram årets vinnare, men ett mycket speciellt pris har de ingenting med att göra. Folkets val är priset som avgörs av svenska folket och det är helt enkelt den vanliga konsumenten som får chansen att rösta om vilket som var det bästa spelet 2011.

I år är de nominerade baserade på de mest sålda spelen i Sverige enligt speltoppen som sammanställs av media control-GfK samt de spel som är nominerade i kategorin årets spel.

”Juryn har slitigt hårt med de nominerade till årets spel, men vi vet alla att de viktigaste rösterna kommer från de som köper och spelar spelen. De får nu sin röst hörd genom att rösta på folkets val som antagligen är det finaste erkännande ett spel kan få, säger Martin Sirc, branschkunnig som också ingår i arbetsgruppen för Dataspelsgalan”.

Omröstningen pågår fram till 11 mars och vinnaren presenteras på Dataspelsgalan 15 mars.

Här kan man rösta:

De nominerade till kategorin folkets val:
Assasins Creed: Revelations
Batman: Arkham City
Battlefield 3
Call of Duty: Modern Warefare 3
Crysis 2
Dragon Age 2
Deus Ex: Human Revolution
Fifa 12
Gears of Wars 3
L.A. Noire
Lego Pirates of the caribbean
Lego Star Wars 3: The Clone Wars
Need for Speed: The Run
NHL 12
Portal 2
Skylanders: Spyros Adventure
Star Wars: The old republic
The Elder Scrolls V: Skyrim
The Legend of Zelda: Skyward Sword
The Sims 3: Husdjur
Uncharted 3: Drakes Deception

Vad väntar ni på? Hoppa in och rösta, eller gör som mig och muttra bittert över att er favorit inte ens är nominerad och hoppas sedan att ett spel som förtjänar priset tilldelas det under Dataspelsgalan i mitten av mars.

PS: Glöm inte bort att Momentum Podcast är nominerad till årets Podcast hos Level7 och den kan man rösta på fram till 6 mars. Du gillar väl Momentum, eller hur?