The Academy har utannonserat nomineringarna för årets GAME British Academy Video Game Awars, med 48 olika spel.

Batman: Arkham City och LA Noire leder med åtta nomineringar var. Batman: Arkham City och LA Noire är båda nominerade för Artistic Achievement, Best Game, Design, Original Music, Performer och Story. Dessutom är Batman: Arkham City nominerad för Action och Audio Achievement. LA Noire fick också för Debut Game och Game Innovation.

Uncharted 3: Drake’s Deception och Little Big Planet 2 tog båda emot nomineringar för Artistic Achievement och Performer. Uncharted 3: Drake’s Deception blev även nominerad för Action, Audio Achievement, Original Music och Story. Little Big Planet 2 tog emot kompletterande nomineringar för Design, Family, Game Innovation och Online-Multiplayer.

Portal 2 är nominerad för Action och Performer medan The Elder Scrolls V: Skyrim mottog nomineringar för Artistic Achievement och Original Music men båda spelen är även nominerade för Best Game, Design och Story.

Deus Ex: Human Revolution tog emot nomineringar för Action, Original Music, Story och Strategy. Assassin’s Creed Revelations och Call of Duty: Modern Warfare 3 fick båda tre nomineringar. Bastion, Battlefield 3, Dance Central 2, Dark Souls, FIFA 12, From Dust, Kinect Sports 2, Monstermind, The Nightjar, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D Land och Total War: SHOGUN 2 tog emot två.

Årets priser kommer också inkludera kategorin med publikens val – The GAME Award of 2011. Gå in och rösta på www.baftagameaward.com!

GAME British Academy Video Games Award kommer att hållas fredag 16:e mars på London Hilton på Park Lane, där komikern och gamern Dara O’Briain är värd.

Källa