Flera problem med balanseringen av spelets svårighetsgrad har åtgärdats.

ArenaNet har pusslat ihop storyn bakom ”Winds of Change” vilket ska berätta om gapet gällande handlingen mellan Guild Wars och Guild Wars 2. Denna berättelse ska ge spelare av Guild Wars en chans att följa med i vad som hänt i världen innan Guild Wars 2 tar sin början. Förutom att studion känner sig klara med handlingen meddelar de att de tagit hans om de problem spelare ansett sig ha med balansen i ”Winds of Change”. Studion håller med om att det fanns stora problem med balanseringen i början av produktionen.

”initially the difficulty was getting in the way of people enjoying the story, making it far more of a slog than we’d intended and actively undermining their enjoyment of it.”

Dock säger de nu att stora förändringar genomförst vilket har resulterat i en bättre spelupplevelse.

”recent updates have led to major balance tweaks”.

Den öppna betan för Guild Wars 2 släpps i Mars.

Källa