Namco Bandai kommer tillsammans med Paramount Pictures att ge ut ett Star Trek-spel, som är planerat att släppas under första kvartalet 2013. Tätt följt av filmpremiär i maj månad.

Båda företagen har utannonserat att man tillsammans kommer att ge ut det kommande Star Trek-spelet. Digital Extremes står för utvecklingen (som nyligen avslutade Darkness II), och kommer att släppa spelet under första kvartalet 2013 – före filmen som har premiär i maj 2013.

Spelet har en egen story som fortsätter äventyret med Kirk och Spock när de samarbetar för att stoppa fienden.

”Med våra Namco Bandai-partners som leder distributionen är vi säkra på att vi kommer att mötas av ett övervällande krav att få den här spännande konsol-upplevelsen i händerna hos gamers och Star Trek-fans världen över,” kommenterade LeeAnne Stables, Vice VD för Paramount Pictures Worldwide Marketing Partnerships och chef över studions tvspelsavdelning. ”Den positiva respons från vårt initiala avslöjande under E3 förra året var enastående, och vi är lyckligt lottade att ha den högsta nivån av produktion och kreativ talang i vårt team som kommer att ge ett fantastiskt spel till marknaden under nästa år.”

Det ännu ej döpta spelets story skriva av BAFTA-vinnaren och God of War-författaren Marianne Krawczyk i samarbete med Roberto Orci och Alex Kurtzman, författare och producenter av den kommande Star Trek-filmen.

Star Trek-spelet är planerat att släppas på alla stora konsoler och PC.

Källa