Remedy har redan ”satt saker i rörelse” för nästa Alan Wake spel. Det är bekräftat att det kommer att släppas fler Alan Wake-spel efter släppet av PC-versionen av originalet samt det kommande XBLA-spelet American Nightmare.

”Vi gillar att tillfredställa, så vi gör det som publiken vill, för det brukar även vara ett bra affärsval.” sa Matias Myllyrinne, VD för Remedy.

”Förhoppningsvis kommer vi ha en eller två överraskningar. Jag vet inte, jag älskar sidan av den digitala distributionen och vi kommer se hur den utvecklar sig, men bara att ha möjligheten att ge folk snabb tillgång till munsbitar av gaming är kanske mer roligt än att jobba år efter år – stänga av telefonen och stänga persoennerna – åtminstone, såhär, kommer ha möjlighet att reagera mycket snabbare efter folks lustar och önskningar.”

Myllyrinne kunde inte säga exakt vad som står på tur för Wake, men att saker redan är i görningen för nästa projekt.

”Vi kommer självklart fortsätta med Wake. Just nu fokuserar vi på att få ut PC-versionen till nästa vecka, och sen släppa American Nightmare. Det är för tidigt att prata om vad vårt nästa steg är, men vi har uppenbarligen satt saker i rörelse.”

Alan Wake släpps till PC på Steam den 16:e februari, och retail-släpp 2:a mars. Xbox Live Arcade-titeln Alan Wake’s American Nightmare är planerat att släppas 22:a februari som en del av Xbox Live House Party.

Källa