Skaparen av Minecraft, Markus ”Notch” Persson, lyckades igår höja hopp, engagemang och intresse hos en stor del av spelvärlden när han på sitt klassiskt subtila manér över Twitter erbjöd sig backa Psychonauts 2.

Tim Schafer, Double Fine Studios grundare, har sedan länge varit öppen med att det vore intressant att göra en uppföljare till studions älskade debuttitel Psychonauts. I en intervju i förra veckan underströk han detta och avslöjade att det gjorts flera försök till att få utgivare att backa projektet, och det känns troligt att det var detta som motiverade Persson till att helt enkelt skicka meddelandet på twitter: ”Let’s make Psychonauts 2 happen.”

Notch insisterar på att det är ett allvarligt förslag, och efter de förvirrade timmarna till att Schafer upptäckte och reagerade på det här så verkar diskussionen ha sparkats igång mer officiellt, och därmed även lite mer privat. Double Fine har inte sagt något utöver att de två parterna pratar om saken, och det senaste Notch har sagt hintar åt att de två kommer mötas under Game Developers Conference i början av mars och han vädjar till sina följare att inte få upp hoppet alltför högt än, eftersom att allt är ”extremt vagt” nu i början.