Nintendo har vid ett flertal väl valda tillfällen varit väldigt nöjda med att de har erbjudit speciella wifi-hotspots för sina bärbara kunder, men självfallet har detta bara gällt mindre mobbade platser på jorden såsom Japan och USA. Nu ska det däremot bli ändring på det.

Nyligen avtäckte Nintendo ett nytt avtal med free-hotspot.com, världens största multinationella nätverk av gratis wi-fi-accesspunkter. Detta avtal inkluderar även Sverige, Norge och Danmark och innebär att alla Nintendo 3DS-ägare kommer ha möjligheten att använda sig utav de 5000 wi-fi-hotspots som finns utplacerade i 21 europeiska länder. Dessa hotspots kommer främst vara placerade bland snabbmatskedjor och större hotellkedjor runt om i landet, som t.ex.  McDonalds, Burger King, Ibis Hotels, Subway och Etap Hotels.

På tiden att även vi får ta del av detta fina erbjudande. Personligen är jag nog den sämsta personen i världen på att faktiskt ta med mig min 3DS rent spontant när jag går ut, men när jag väl gör det kommer alltid något tillfälle när man önskar att man hade tillgång till wi-fi.