Som en del av att expandera sitt utbud av digital underhållning kommer Sony att byta namn på PlayStation Network under veckan.

Från den 8:e februari kommer PSN att heta ’Sony Entertainment Network’, eller SEN om man gillar förkortningar. Alla konton som tillhandahålls genom PlayStation 3 och PlayStation Vita kommer att bli omdöpta, däremot konton som visas genom en PSP-enhet kommer att uppstå som oförändrade.

Sony Entertainment Network avslöjades först senast i augusti som en plattform som kommer att omge PlayStation Network likväl Sonys nedladdningstjänster för musik och video.

Sony antydde förra månaden att de planerade att expandera SEN, som tjänstgör som backbone för företages breda urval av underhållningsenheter för konsumenter, från TV-apparater till PlayStation-hårdvara och nya tablets och smartphones.

Företaget var väldigt noga med att påpeka att ändringen endast ligger i namnet och att användare inte kommer vara tvungna att göra något för att använda det omdöpta kontot, inte heller kommer några alternativ via tjänsten att förändras.

Källa