Nintendos största ansikte utåt sade tidigare i veckan att han återigen kommer förändra sin egen roll i bolaget, och från och med nu kommer han fokusera på att försöka hitta Nintendos nästa stora succé.

Shigeru Miyamoto, som i mångas ögon nästan räknas som den största, om inte enda, kraften bakom Nintendos framgång, skakade nyligen om en stor del av spelvärlden med sitt repeterade bruk av verbet ”avgå”. Nu verkar det som om det snart 60-åriga geniet än en gång byter inriktning. Miyamoto säger att han har fostrat sina efterföljare och teamledare tillräckligt för att han återigen ska kunna hänge sig åt lite mer kreativa undertaganden medan de tar hand om de klassiska varumärkena.

Nu kommer Miyamoto som sagt fokusera på att arbeta fram nya idéer som skulle kunna ge nytt liv och mer framgång för Nintendos utbud:

”Now, I am spending more time than before on finding new ideas for new developments, rather than focusing my energy on work in my (development) teams in order to solidify the contents of (existing) franchise titles. After all, developing big hit titles must be the solution. I am acting with the understanding that one big hit title can change multiple phases of a situation in the entertainment business, and I feel that finding such one big hit is my basic job.”

Han kommer dock inte låta den yngre generationen löpa helt fritt, gjorde han klart i sitt tillägg:

”Of course, I do not let everyone go totally unchecked. I supervise whenever necessary”.

Både den här vändningen för Miyamoto och det faktum att det ges utrymme för lite nytt blod att friska upp toppen på Nintendo känns som goda nyheter. Det känns vid det här tidiga stadiet smått omöjligt att förutse exakt hur det kommer gå för Miyamoto att hitta ett helt nytt IP, men faktumet han leder jakten gör att vi oavsett resultatet spänt kommer försöka följa färden.

Ifall ni är intresserade av vad som mer sades går det att se mer från frågestunden här.