Vilken prestanda som Wii U kommer ha är fortfarande lite osäkert, men vad som är säkert är däremot att rent ögongodis är inte den största fokusen Nintendo har med sin nya konsol.

Det kommer krävas att en del spel kan visa upp imponerande grafik, The Legend of Zelda är exempelvis en sådan titel men på det övergripande planet bör inte spelare förvänta sig att konsolen kommer tävla med det som Sony och Microsoft har under utveckling.
– Satoru Iwata, VD Nintendo

Iwata bekräftar ännu en gång att Wii U kommer visas upp ordentligt på E3 och att mer specifika uttalanden kommer i samband med det, men han är noga med att de siktar på att skapa en spelkonsol som inte behöver bli tvingad till att tävla mot de stora utvecklarna med stora resurser och långa utvecklingstider som sina främsta vapen. Han förnekar inte att det finns titlar som kommer få extra resurser och längre utvecklingstid för att konsumenterna ska bli nöjda, men han tycker inte att alla spel måste utvecklas på det viset utan spel måste kunna locka spelare på andra sätt också. Nintendo har dock en plan för de gånger de behöver extra manskap.

När vi behöver extra resurser som vi inte kan få tag på internt i företaget kommer vi samarbeta med andra utvecklare och på så sätt fördela extra resurser dit de behövs. Vi håller på och utökar de tillfällen där vi arbetar med utomstående utvecklare där Mr. Miyamoto och vårt interna team brukade sköta utvecklingen.
– Satoru Iwata, VD Nintendo

Källa: Nintendo QA