Under första halvan av det här året kommer vi bli översköljda med skräck då tre stora släpp med titlar som börjar på ”Silent Hill” kommer ges ut väldigt nära inpå varandra. Det är ganska olika vad spelare vågar sätta för förväntningar inför de helt nya spelen Silent Hill: Book of Memories och Silent Hill: Downpour, men de flesta ser ändå fram emot HD-remaken av det andra och tredje spelet i serien. Nu verkar det dock finnas belägg för att de två uppsnyggade versionerna kan komma att släppas separat, vilket i sig är ett argument för att de kommer bli nedladdningsbara.

Åldersgränssättarna PEGI gick igår ut med en ny bedömning för den kommande spelsamlingen, men istället för att sätta ett betyg på hela paketet har de gett de två separata spelen varsitt betyg. Detta i sig betyder inte att det inte lär komma en fysisk kopia med två skivor i, det kan vi nog genom den tidigare marknadsföringen vara ganska säkra på, men detta verkar onekligen indikera att det inte är alltför otaktiskt att tippa på att vi även kommer få möjligheten att ladda hem spelen separat via XBLA eller PSN.

Det är under mars månad som alla nya titlarna kommer regna över oss, och som nu ser det ut som om det kommer inledas med att både Silent Hill HD Collection och Downpour släpps samtidigt på den 15:e mars.