Det kommande Tomb Raider-spelet är bestämt att släppas på PlayStation 3, Xbox 360 och PC senare under året men kommer dessvärre inte att släppas för Wii U, meddelar utvecklaren Crystal Dynamics.

Karl Stewart, Tomb Raider global brand director, tror inte att det skulle vara rätt att porta spelet till Nintendos kommande konsol.

”När vi började utvecklingen av spelet gjorde vi ett medvetet val att bygga det för en plattform och göra spelet specifikt för den plattformen,” berättar Stewart till Crystal Habit Podcast (via Eidos-forumet). ”Förutsatt att vi har jobbat på spelet ett tag innan Wii U var utannonserad så tror jag inte att det vore rätt att försöka porta över det. Om vi började bygga spelet för Wii U skulle vi bygg det väldigt annorlunda och vi skulle byggt det med unik funktionalitet.”

Eidos däremot, pratar om att erbjuda spelet på Mac men kan inte garantera att den släpps jämte konsol- och PC-spelen.

Källa