Märklighet och nostalgi är knappast främmande koncept för hård- och mjukvarutillverkaren SNK Playmore, men många blev ändå smått överraskade när nyheten kom ut att de är i färd med att tillverka en ny bärbar enhet som är fullpackad med gamla klassiska titlar.

SNK, som är mest känd för sina otaliga kultförklarade arkadtitlar, har försökt detta innan med den kortlivade och inte särskilt framgångsrika Neo-Geo Pocket i slutet av nittiotalet. Utvecklaren verkar fortfarande självsäker dock, den långt gångna konkurrensen till trots, och via Famicom Plaza bjuds alla på en förhandstitt av hur den kommer se ut.

Den kommande spelenheten går än så länge bara under arbetsnamnet ”Neo Geo Portable Device”, och den kommer skeppas komplett med 20 stycken förinstallerade Neo-Geo-klassiker som täcker genrerna sport, beat-em-ups, shooters, äventyr och självklart flera fightingspel. Spelen som ingår är:

 • World Heroes
 • Ultimate 11
 • Top Player’s Golf
 • Sengoku
 • NAM-1975
 • Mutation Nation
 • Last Resort
 • King of Monsters
 • Frenzy
 • Cyber Lip
 • Fatal Fury Special
 • Art of Fighting
 • Super Sidekicks
 • League Bowling
 • Metal Slug
 • Magician Lord
 • Baseball Stars Professional
 • Samurai Shodown
 • King of Fighters ’94
 • Fatal Fury

Enheten har måtten: 170 x 72 x 15 millimeter, det vill säga snäppet större än en iPhone, och själva skärmen mäter 4,3 tum. Den har två gigabytes lagringskapacitet och bland annat en SD-kortsläsare. Än så länge finns det ingen information angående varken släppdatum eller uppskattat pris, men förhoppningsvis inser de hur mycket de lär tjäna på nostalgiker så länge priset är konkurrensvänligt – framför allt med tanke på hur hårt SNK Playmore redan satsat på att släppa många av deras egna titlar på andras konsoler, smartphones och liknande.