Många leksakstillverkare nappar på att nyttja licenser för kända spelkaraktärer och ibland får man med samlarfigurer med Collector’s Edition eller förhandsbokningar. Tack vare GoodSmile Company och Max Factory kommer de som stolt visar upp sin figursamling kunna utöka den med två figurer föreställande den första kvinnliga huvudkaraktären i ett actionspel jag upptäckte under min barndom.

Kvinnan i fråga är Samus Aran, en orädd prisjägare som dräpt rymdpirater sedan åttiotalet. De två samlarfigurerna baserade på Wii-spelet Metroid Other M, som kanske inte är allas favorit, men personligen gillade jag det. Den första föreställer Samus iklädd, den lite väl tighta, Zero Suit beväpnad med en pistol och en Baby Metroid bakom sig. Figuren är runt 220 mm hög och kommer kosta runt 7800 yen, vilket i dagsläget är ungefär 680 kr.

Den andra figuren poserar med rustningen de flesta känner igen. Den största skillnaden är att den påminner mer om de actionfigurer jag lekte med i min barndom, förutom att den inte föreställer en beväpnad sköldpadda. Du kan enkelt ändra pose, byta utseende på strålen ur hennes kanon samt byta ut ena handen mot fem olika delar. Figuren är 150 mm hög och kommer kosta runt 3800 yen, vilket blir ungefär 330 kr. Priserna kan tyckas vara lite väl höga för leksaker, men jag hade ju inte haft något emot att stoltsera med två Samus-figurer i hyllan.