Det har börjat dyka upp videos som visar att man kan spela PlayStation 3-titlar via Remote Play på den nya PSVita-konsolen. Filmmaterialet visar titlar så som red Dead Redemption, Mortal Kombat och Battlefield 3 och det finns ingen orsak att tro att detta är allt annat än äkta.

Spelen körs på en PlayStation 3 som använder en hackad version av firmware 3.55, som är den senaste versionen från Sony som är sårbar för ”fail0verflow security exploit”. Remote Play-stöd är faktiskt en funktion på operativsystemsnivå som enkelt kan slås på genom att justera en enda variabel, och processen tar relativt lite kraft från endast en SPU vilket gör att majoriteten av PlayStation 3-titlar kommer fungera utmärkt.

Det officiella PSVita-stödet för Remote Play kom med PS3-firmware 4.0, och med version 3.55 identifieras Vita:n som en ”mobiltelefon” men fungerar ändå utmärkt. Däremot kan man anta att det officiella stödet Sony inkluderat borde erbjuda fördelar så som bättre bildkvalitet och responstid. Något man ser klart och tydligt i filmmaterialet är att latens är ett stort problem, det är mycket fördröjning vilket kommer göra det svårt att spela. Man får hoppas att detta är något som kommer att lösas med riktigt stöd från Sony.

Källa / Källa