Microsoft planerar att skynda på uppdateringsprocessen för spelpatchar på XBLA-versionen av Minecraft påstår Paddy Burns, chef technology officer på 4J Studios. Det skulle bli det första spelet som erbjuder konstanta uppdateringar. 4J Studios jobbar med portningen av PC-spelet till XBLA vilket först utanonnserades på E3 2011.

”Microsoft vet att för att göra en liknande sak som på PC måste man konstant uppdatera den, det är en väldigt svår sak att göra på Xbox eftersom man måste gå genom fulla tester,” berättar Burns för EDGE. ”Men de har varit väldigt entusiastiska att jobba framåt – de ser det som framtiden, så jag tror att vi kanske kan vara de första att få konstanta uppdateringar.”

Däremot påpekade Burns att Microsoft fortfarande kommer att göra tester, men att processen kommer att vara mycket snabbare i framtiden. ”Men hela vändpunkten av testningen de hoppas att påskynda, så kanske vi kan skicka ut varannan månad. Vi får se hur det går… jag ser verkligen fram emot att det blir uppdaterat med patchar och nya features efter det är släppt.”

Daniel Kaplan berättar för EDGE att ”Microsoft har sagt sen vinter” för släpp av spelet. ”Jag måste säga det samma. Sen vinter eller tidig vår, typ något sådant.”

Källa