En man återvänder till sin hemstad Haveton ett år efter den omstörtande händelsen som ödelade allting. Byggnader är förstörda, giftig aska täcker alla gator. Han letar efter sin fru och dotter som försvann under ”the Event”, samtidigt som han ger sitt allt för att överleva.

I Am Alive har varit under utveckling av Darkworks sen 2008, men för två år sedan tog Ubisoft Shanghai över och först nu är det dags för spelarna att få anta utmaningen att överleva i en post-apokalyptisk värld där både omgivningen och fiender kommer att göra överlevnad allt annat än enkelt. Samla resurser alltmedan du håller nog koll på huvudkaraktärens uthållighet för att nyttja den på ett så optimalt sätt som möjligt. Spelets unika stridssystem låter spelaren både bluffa och skrämma sina motståndare, exempelvis genom att rikta en oladdad pistol mot en ovetande fiende, bara för att sedan se dess feghet ta över. Detta gäller så klart inte alla och det är upp till spelaren att välja den taktik som passar situationen bäst.

Detta högst intressanta survival-spel kommer ni kunna köpa digital för 1200 Microsoft Points och mer information går att hitta på dess officiella hemsida. Fram till att spelet släpps 7 mars kan ni få avnjuta en trailer och lite bilder från spelet.

 

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/iaaencounterstrailer.mp4[/pro-player]